EL SECRET DEL REI LLUC Descargar (Download) pdf eBook (Leer en línea)

EL SECRET DEL REI LLUC Descargar (Leer en línea.Download) el Libro Gratis PDF, ePub, Kindle


Resumen

El Rei Lluc tenia orelles de ruc i el seu perruquer era l’únic que ho sabia. Incapaç de guardar silenci, va decidir fer un forat i amagar el seu secret sota terra. Allí va néixer un canyar i un titellaire que passava per allà va tallar una canya per fer una flauta. Quan va començar a tocar l’instrument va sonar, com per art de màgia, una melodia que deia: “El rei Lluc té orelles de ruc!” que va arribar a tots els habitants del poble…

Inspirat en el mite del Rei Mides, El secret del Rei Lluc juga de manera humorística amb un personatge que no accepta el seu defecte físic: el rei Lluc té orelles de ruc. Aquest secret és una font d’angoixa i comporta un pes intern a qui el guarda. Al desenllaç de la història el rei acaba per descobrir la seva condició i, feliçment, s’allibera de la molèstia i la càrrega del secret. En aquest sentit, en movilitzar el seu acte intern en funció de la presa de consciència i l’aceptació de sí mateix el rei se sent realitzat.

Basats en aquest mite es van escriure contes i llegendes a diferents racons del món. S’han constatat diferents variants on apareixen reis que amaguen múltiples peculiaritats físiques o vicis inconfessables (com mastegar herba, en un antic conte birmà). Allò que és comú a totes les versions és la impossibilitat de guardar el secret per part del barber, criat o vassall que ho descobreix i promet fidelitat al rei.

Els intents diversos de buscar un lloc apartat i solitari (cementiri, mar) pertanyen a versions de pobles d’Àsia i del Mediterrani oriental. El secret s’amagarà sota terra, a la sorra o en el tronc d’un arbre. El desenllaç comú és el descobriment del secret revelat pel vent, la flauta de canya o bambú, l’arpa o el tambor o el violí elaborat amb el tronc de l’arbre, segons la trama de la història. Entre els contes folklòrics europeus, Aarne i Thompson classifiquen aquest relat en relació al tipus “la veritat surt a la llum”.

Text de Patacrúa, a partir d’un conte basat en el mite del Rei Mides
Il·lustracions de Magicomora
Traducció del castellà d’Ariadna Martin

Idioma Español!


Descargar EL SECRET DEL REI LLUC el Libro Gratis pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:EL SECRET DEL REI LLUC (0.00 EUR)


Únase a cientos de miles de miembros satisfechos que pasaron incontables horas buscando contenido multimedia y en línea ahora y ahora mientras disfrutan de los nuevos libros, revistas y cómics más famosos.

Está aquí y es gratis. Por lo tanto, debe registrarse:

 • Libros, revistas y cómics ilimitados donde sea que esté: directamente en su navegador en su computadora o tableta.
 • Más de 10 millones de títulos cubren todos los géneros posibles.
 • Consigue los mejores libros, revistas y cómics en cualquier género, incluidos Acción, Aventura, Anime, Manga, Niños y familia, Clásicos, Comedias, Referencias, Manuales, Drama, Extranjeros, Terror, Música, Romance, Ciencia ficción, Fantasía, Deporte y muchos otros.
 • ¡Nuevos títulos se agregan todos los días! Nos gusta mantener las cosas frescas.
 • Todas las plataformas. Totalmente optimizado.
 • Descubra por qué miles de personas van todos los días.
  Regístrese ahora y disfrute del entretenimiento, ¡ilimitado!

  Datos del libro

  • Editorial: OQO EDITORA
  • Lengua: CATALÁN
  • Encuadernación: Tapa dura
  • ISBN: 9788496573338
  • Año edición: 2006
  • Plaza de edición: PONTEVEDRA